Прессъобщение

Bulgaria | понеделник, 10 юли 2023 г.

• Платформата на Аурубис цели да приобщи повече жени в металургичната индустрия и да създава възможности за кариерното им развитие

Инициативата Women 4 Metals стартира от Пирдоп с Матей Казийски и Радостин Стойчев, представителки на тяхната волейболна академия и отбора по волейбол на момичетата от гр. Пирдоп.

Началото на кампанията е дадена в Германия през 2019 г. от Групата Аурубис, когато няколко ентусиасти, предвождани от Щефани Клайн, обединяват около себе си своите колеги с идеята за представят индустрията на металите като привлекателно място за работа на жените, където справедливите условия на труд като прозрачни възможности за кариерно развитие, баланс работа-личен живот, равно заплащане, важат за всички.

Целите, които си поставя W4M са повече жени да заемат ключови позиции в металургията, да се развиват в професионално и кариерно отношение и да привличат вниманието върху металната индустрия, например чрез участие в изложения и срещи на сектора. Универсалните ценности на Women 4 Metals позволяват инициативата бързо да бъде припознавана както от жените, така и от мъжете и вече не само в Германия и у нас, но и в глобален мащаб.

От есента на 2022 г. Women 4 Metals се трансформира в платформа, която досега е привлякла още 6 компании и организации. В България неин посланик е младата инж. д-р Емануела Манолова, мениджър „Бизнес развитие железни силикати“ в „Аурубис България“, а лице за Средногорието е Златка Кънева, кмет на с. Душанци.

Пирдоп, който бе избран като място за обявяването на W4M в България, събра цветно множество от служители на Аурубис, спортисти и представители на местната общност за откриването на инициативата. Присъстващите станаха свидетели не само на оспорван мач, в който победата бе за момичетата-домакини, които надделяха с 2:1 гейма, но и на празник на екипния дух, приобщаването на жените и равните им права в металургичната индустрия.

Downloads
Контакт
Ивайло Георгиев

Ръководител Устойчивост и връзки с институциите